Categories: Συνταγές των Chef, Κρεατικά Αρνάκι κότσι με πετιμέζι και δεντρολίβανο ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 4 κότσια αρνί (περίπου 1600 γραμμάρια) 2 μέτρια καρότα 1 μέτριο κρεμμύδι 1 κλωνάρι σέλερι 1 σκελίδα σκόρδο 500 ml ζωμό κότας 400 ml πετιμέζι αλάτι πιπέρι 5 γραμμάρια δεντρολίβανο 100 ml ξηρό μοσχάτο Σάμου 50 ml ελαιόλαδο ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Αλατίζουμε το αρνάκι. Ζεσταίνουμε μία φαρδιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το αρνί μέχρι να πάρει καλό χρώμα από όλες τις πλευρές. Κρατάμε το αρνί σε μία άκρη, πετάμε τα περιττά λύπη από την κατσαρόλα και συνεχίζουμε σοτάροντας τα λαχανικά μας. Σβήνουμε με το κρασί, στη συνέχεια προσθέτουμε το πετιμέζι, τον ζωμό κότας και μεταφέρουμε το αρνάκι στην κατσαρόλα ξανά, κλείνουμε με το καπάκι και τοποθετούμε την κατσαρόλα στο φούρνο. Ψήνουμε για μία ώρα στους 180 βαθμούς περίπου. Αφαιρούμε τα κότσια και βάζουμε την σάλτσα σε μέτρια φωτιά ώστε να δέσει. Δοκιμάζουμε την γεύση, διορθώνουμε με αλάτι και πιπέρι, προσθέτουμε το δεντρολίβανο και σερβίρουμε. Συνοδεύεται ιδανικά με ψητά λαχανικά ή πουρέ σελινόριζας. Baklava Pasteli (Samos baklavasi) Τραχανάς Σάμου με λαχανικά και αρμόγαλο Print 3728 Rate this article: 5.0