Ψαρόσουπα (Κακαβιά)

ΥΛΙΚΑ

 

½ - 2 κιλά φρέσκα ψάρια πετρόψαρα

4 πατάτες

3 κρεμμύδια

1 μικρή ντομάτα

1 φλυτζάνι ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι φρεσκοτριμμένο

2 λεμόνια


ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ

1 μικρό αστακουδάκι

2-3 καβουράκια φρέσκα


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Για την σούπα κακαβιά, καθαρίζουμε πρώτα τα ψάρια και τα πλένουμε ιδανικά στη θάλασσα αν μας δίνεται η δυνατότητα.

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στη μέση. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα χαράζουμε σταυρωτά. Βάζουμε τις πατάτες και τα κρεμμύδια σε μια κατσαρόλα και από πάνω στρώνουμε τα ψάρια, τα θαλασσινά και τις ντομάτες χαραγμένες σταυρωτά.

Βάζουμε νερό μέχρι λίγο πιο κάτω από την επιφάνεια των ψαριών, βράζουμε την ψαρόσουπα και προς το τέλος ρίχνουμε το ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Η σούπα κακαβιά χρειάζεται περίπου 30 λεπτά βράσιμο σε δυνατή φωτιά 

Τέλος στύβουμε μέσα τα δύο λεμόνια.

Print
9788 Rate this article:
5.0

                            

North Aegean Operational Progamme  2014-2020

With co-financing of Greece and the European Union

 

Terms Of UsePrivacy StatementCopyright 2024 by Samosfood
Back To Top