Categories: Φαγητά, Όσπρια Φάβα ΥΛΙΚΑ (μεζές για 6-8 άτομα) Για τη φάβα 250 γρ. φάβα 1 μεσαίο κρεμμύδι χοντροκομμένο 1 καρότο χοντροκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο 50γρ. ελαιόλαδο 4-5 κλωνάρια θυμάρι 1 φύλλο δάφνης 1,5 λίτρο νερό αλάτι - πιπέρι χυμός από 2 λεμόνια Για το σερβίρισμα κρεμμύδι φέτες μαϊντανός ελαιόλαδο ρίγανη ξερή ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Για τη φάβα Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το λεμόνι σε μια κατσαρόλα. Αφήνουμε να μαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να λιώσουν τα υλικά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε τον χυμό λεμόνι. Πολτοποιούμε με ένα ραβδομπλέντερ, για λίγα λεπτά, μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα. Αφήνουμε την φάβα να κρυώσει. Σερβίρουμε την φάβα σε πιάτα με φέτες κρεμμύδι από πάνω, μαντανό, ελαιόλαδο και ρίγανη. Ρεβιθοκεφτέδες Favokeftedes (bezelye köftesi) Print 9617 Rate this article: No rating