Ντομάτες με αυγά

ΥΛΙΚΑ (για 2-3 άτομα)

 

Για τις ντομάτες

4 μεγάλες ώριμες ντομάτες τριμμένες

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

4 αυγά μεγάλα ελαφρώς χτυπημένα

αλάτι- πιπέρι

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο τριμμένο

100γρ. φέτα σε τρίμματα

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες

½  κούπα φύλλα μαϊντανού


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Για τις ντομάτες

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι.

Προσθέτουμε τις ντομάτες, το σκόρδο, τη ζάχαρη, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι.

Ανακατεύουμε και αφήνουμε να μαγειρευτούν για λίγα λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά της ντομάτας.

Ρίχνουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να στεγνώσουν τα αυγά.

Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.

Ρίχνουμε τη φέτα και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε με το κρεμμύδι, τα φύλλα μαϊντανού και έξτρα ελαιόλαδο.

Print
8733 Rate this article:
5.0

                            

North Aegean Operational Progamme  2014-2020

With co-financing of Greece and the European Union

 

Terms Of UsePrivacy StatementCopyright 2024 by Samosfood
Back To Top