Μανιταροκεφτέδες
ΥΛΙΚΑ
(για 20 τεμάχια)
Για τους μανιταροκεφτέδες
500γρ. μανιτάρια άσπρα ψιλοκομμένα
1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κλωναράκι δενδρολίβανο (μόνο τα φυλλαράκια) ψιλοκομμένα
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 αυγό
4 κουταλιές της σούπας γραβιέρα τριμμένη
2 κούπες τριμμένη φρυγανιά
Αλάτι – πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Για τους μανιταροκεφτέδες
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε να μαραθούν.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το δεντρολίβανο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, να μαραθούν και αυτά.
Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τη φρυγανιά.
Ζυμώνουμε ενώ συγχρόνως ρίχνουμε τη φρυγανιά, μέχρι να έχουμε ένα σφιχτό μείγμα.
Πλάθουμε σε μικρά μπιφτεκάκια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, για 20 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.