Στην ενότητα αυτή παρουσιάζονται 37 συνταγές παραδοσιακών φαγητών σε σύντομα βίντεο διάρκειας περίπου ενός λεπτού το καθένα. Όλα τα βίντεο συνοδεύονται και από τις αναλυτικές συνταγές σε 5 γλώσσες (Αγγλικά, Ελληνικά, Γερμανικά, Γαλλικά και Τουρκικά).

 

Μοσχαράκι στη γάστρα, τυλιγμένο σε μελιτζάνες

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

Για το μοσχαράκι

750γρ. μοσχάρι ελιά, κομμένο σε μικρά κομμάτια (τας κεμπάπ)

150γρ. ελαιόλαδο + 4-5κ.σ για τις μελιτζάνες

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

½ κούπα κόκκινο κρασί

4 μεσαίες ντομάτες τριμμένες

2 κλωνάρια βασιλικός

1 ξύλο κανέλας

αλάτι - πιπέρι

4 μελιτζάνες τσακώνικες κομμένες σε οριζόντιες λεπτές φέτες

200γρ. φέτα σε τρίμματα

Φύλλα βασιλικού για το σερβίρισμα


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Για το μοσχαράκι

Στεγνώνουμε καλά το κρέας με λίγο χαρτί.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια χαμηλή κατσαρόλα.

Ρίχνουμε το κρέας και σοτάρουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι.

Συνεχίζουμε για λίγα λεπτά το σοτάρισμα και σβήνουμε με το κρασί.

Αφήνουμε να εξατμιστεί, ρίχνουμε ζεστό νερό μέχρι να σκεπάσει το κρέας και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να μαγειρευτεί για 30 λεπτά.

Ρίχνουμε τις ντομάτες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 40 λεπτά ακόμα.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Απλώνουμε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Πασπαλίζουμε με πιπέρι, αλάτι, ζάχαρη, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 2000 C, για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Τυλίγουμε κάθε κομμάτι κρέας με μια φέτα μελιτζάνα και το κλείνουμε με οδοντογλυφίδα.

Απλώνουμε στη γάστρα λίγη σάλτσα.

Τοποθετούμε όμορφα τα τυλιγμένα κομμάτια κρέας.

Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα και πασπαλίζουμε με την φέτα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1800 C, για 20 λεπτά, μέχρι να πάρει ελαφρώς χρώμα.

Σερβίρουμε με φύλλα βασιλικού.

Print
7844 Rate this article:
4.0

                            

North Aegean Operational Progamme  2014-2020

With co-financing of Greece and the European Union

 

Terms Of UsePrivacy StatementCopyright 2024 by Samosfood
Back To Top