Σουτζουκάκια μικρασιάτικα
ΥΛΙΚΑ
(για 4 άτομα)
Για τα σουτζουκάκια
500γρ. κιμά αρνίσιο
3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη αποξηραμένη
½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο + ½ κούπα για το τηγάνισμα
2 αυγά
3 φέτες ψωμί μουλιασμένο σε γάλα και καλά στυμμένο
αλάτι-πιπέρι
Για τη σάλτσα
5 ντομάτες τριμμένες
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
4 κλωνάρια βασιλικός
αλάτι-πιπέρι
1 ξύλο κανέλας
1 ½ κούπα νερό
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Για τα σουτζουκάκια
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
Ανακατεύουμε καλά και πλάθουμε σε μακρόστενους κεφτέδες.
Ζεσταίνουμε τη ½ κούπα ελαιόλαδο σε μια ρηχή κατσαρόλα.
Βάζουμε τους κεφτέδες μέσα στην κατσαρόλα σιγά-σιγά και τους σοτάρουμε.
Σβήνουμε με την ντομάτα.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνουν τα σουτζουκάκια και να χυλώσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας, ρύζι ή πατάτες τηγανητές.