Στην ενότητα αυτή παρουσιάζονται 37 συνταγές παραδοσιακών φαγητών σε σύντομα βίντεο διάρκειας περίπου ενός λεπτού το καθένα. Όλα τα βίντεο συνοδεύονται και από τις αναλυτικές συνταγές σε 5 γλώσσες (Αγγλικά, Ελληνικά, Γερμανικά, Γαλλικά και Τουρκικά).

 

Χταπόδι στιφάδο

ΥΛΙΚΑ

 

1 μεσαίο χταπόδι

8-10 κρεμμύδια

2-3 φύλλα δάφνης

100ml ελαιόλαδο

150ml ξύδι ντόπιο

2 ξύλα κανέλας

αλάτι

πιπέρι

λίγη ζάχαρη

200ml κόκκινο κρασί

3-4 σπυριά μπαχάρι

2 κουταλιές του γλυκού ντοματοπολτό

150 γραμμάρια ντοματάκια κονκασέ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε το χταπόδι καλά και κόβουμε τα πλοκάμια ολόκληρα ενώ τη κουκούλα τη τεμαχίζουμε.

Σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα πλοκάμια και τη κουκούλα του χταποδιού. Τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά, σβήνουμε  με αρκετό κόκκινο κρασί και ξύδι. Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης, το τα ξύλα κανέλας, τα ντοματάκια κονκασέ, το ντοματοπολτό, τη ζάχαρη, τα μπαχάρια, αλάτι και πιπέρι.

Αφήνουμε να πάρει βράση σε χαμηλή φωτιά και αποτελειώνουμε το ψήσιμο του χταποδιού στο φούρνο σε δοχείο σκεπασμένο με καπάκι στους 160 βαθμούς Κελσίου.

Print
9682 Rate this article:
3.5

                            

North Aegean Operational Progamme  2014-2020

With co-financing of Greece and the European Union

 

Terms Of UsePrivacy StatementCopyright 2024 by Samosfood
Back To Top