Πατατοσαλάτα
ΥΛΙΚΑ
(για 4 άτομα)
Για την πατατοσαλάτα
1 κιλό πατάτες
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 αγγούρι ψιλοκομμένο
150γρ. ελιές πράσινες τσακιστές ψιλοκομμένες
5 αυγά σφιχτά ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας κάππαρη
3 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 κουταλιές της σούπας βασιλικός ψιλοκομμένος
Για τη σάλτσα
χυμός από 2 λεμόνια
3 φιλέτα αντσούγιας
4 κουταλιές της σούπας ξινόγαλο
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
½ κούπα ελαιόλαδο
4 κουταλιές της σούπας ξίδι
αλάτι – πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Για την πατατοσαλάτα
Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν.
Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
Για τη σάλτσα
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ.
Πολτοποιούμε και περιχύνουμε τη σαλάτα.
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.