Μαριδάκι τηγανητό με κρεμμύδια ή/και με ντομάτα
ΥΛΙΚΑ
Για το μαριδάκι
500γρ. μαριδάκι
1 κρεμμύδι μικρό κομμένο σε λεπτές, μισές φέτες
1/3 ματσάκι μαϊντανός χοντροκομμένος
αλάτι-πιπέρι
100γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100γρ. ελαιόλαδο
χυμός από 1 λεμόνι
Για το σερβίρισμα
10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
¼ ματσάκι μαϊντανός (μόνο τα φύλλα)
ελαιόλαδο
ρίγανη αποξηραμένη
1 λεμόνι κομμένο στα 4
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Για το μαριδάκι
Καθαρίζουμε το μαριδάκι.
Βάζουμε το μαριδάκι σε ένα σουρωτήρι, αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με τον χυμό λεμόνι και αφήνουμε να στραγγίξει καλά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και το αλεύρι.
Ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν όλα τα υλικά από το αλεύρι.
Ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο μέσα σε ένα μεγάλο τηγάνι.
Αδειάζουμε το μισό μείγμα και με μια ξύλινη σπάτουλα το απλώνουμε να πάρει το σχήμα του τηγανιού, δηλαδή σαν πίτα.
Τηγανίζουμε λίγα λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα από την μια πλευρά, αναποδογυρίζουμε προσεχτικά με τη βοήθεια ενός πιάτου και κάνουμε το ίδιο και από την άλλη πλευρά.
Φτιάχνουμε και το υπόλοιπο μείγμα με τον ίδιο τρόπο.
Σερβίρουμε σε πιατέλα με τα ντοματίνια, το μαϊντανό, ελαιόλαδο, ρίγανη αποξηραμένη και το κομμένο λεμόνι.