Στην ενότητα αυτή παρουσιάζονται 37 συνταγές παραδοσιακών φαγητών σε σύντομα βίντεο διάρκειας περίπου ενός λεπτού το καθένα. Όλα τα βίντεο συνοδεύονται και από τις αναλυτικές συνταγές σε 5 γλώσσες (Αγγλικά, Ελληνικά, Γερμανικά, Γαλλικά και Τουρκικά).

 

Μαριδάκι τηγανητό με κρεμμύδια ή/και με ντομάτα

ΥΛΙΚΑ

Για το μαριδάκι

500γρ. μαριδάκι

1  κρεμμύδι μικρό κομμένο σε λεπτές, μισές φέτες

1/3 ματσάκι μαϊντανός χοντροκομμένος

αλάτι-πιπέρι

100γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

100γρ. ελαιόλαδο

χυμός από 1 λεμόνι


Για το σερβίρισμα

10 ντοματίνια κομμένα στη μέση

¼ ματσάκι μαϊντανός (μόνο τα φύλλα)

ελαιόλαδο

ρίγανη αποξηραμένη

1 λεμόνι κομμένο στα 4


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Για το μαριδάκι

Καθαρίζουμε το μαριδάκι.

Βάζουμε το μαριδάκι σε ένα σουρωτήρι, αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με τον χυμό λεμόνι και αφήνουμε να στραγγίξει καλά.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και το αλεύρι.

Ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν όλα τα υλικά από το αλεύρι.

Ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο μέσα σε ένα μεγάλο τηγάνι.

Αδειάζουμε το μισό μείγμα και με μια ξύλινη σπάτουλα το απλώνουμε να πάρει το σχήμα του τηγανιού, δηλαδή σαν πίτα.

Τηγανίζουμε λίγα λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα από την μια πλευρά, αναποδογυρίζουμε προσεχτικά με τη βοήθεια ενός πιάτου και κάνουμε το ίδιο και από την άλλη πλευρά.

Φτιάχνουμε και το υπόλοιπο μείγμα με τον ίδιο τρόπο.

Σερβίρουμε σε πιατέλα με τα ντοματίνια, το μαϊντανό, ελαιόλαδο, ρίγανη αποξηραμένη και το κομμένο λεμόνι.

Print
7788 Rate this article:
No rating

                            

North Aegean Operational Progamme  2014-2020

With co-financing of Greece and the European Union

 

Terms Of UsePrivacy StatementCopyright 2024 by Samosfood
Back To Top