Στην ενότητα αυτή παρουσιάζονται 37 συνταγές παραδοσιακών φαγητών σε σύντομα βίντεο διάρκειας περίπου ενός λεπτού το καθένα. Όλα τα βίντεο συνοδεύονται και από τις αναλυτικές συνταγές σε 5 γλώσσες (Αγγλικά, Ελληνικά, Γερμανικά, Γαλλικά και Τουρκικά).

 

Λουλουδάκια γεμιστά με ρύζι

ΥΛΙΚΑ (για 30 τεμάχια)

 

Για τα λουλούδια

30 ανθούς κολοκυθιών

200γρ. ρύζι μακρύκοκκο

1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο

1 μεγάλο κολοκύθι τριμμένο

1 μέτριο καρότο τριμμένο

5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

½ μάτσο άνηθος ή μάραθος ψιλοκομμένος

12–15 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα

1 μεγάλη ντομάτα τριμμένη

700γρ. ζωμό λαχανικών

Χυμό από 2 -3 λεμόνια

80γρ. ελαιόλαδο

αλάτι - πιπέρι


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

 

Για τα λουλούδια

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι.

Ρίχνουμε το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια, το καρότο, το κολοκύθι και σοτάρουμε για λίγα λεπτά να μαραθούν.

Προσθέτουμε το ρύζι.

Ανακατεύουμε να γυαλίσει και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Προσθέτουμε τον άνηθο, το δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι.

Ανακατεύουμε και κρατάμε στην άκρη.

Ξεπλένουμε τους ανθούς και αφαιρούμε τις φύτρες από το εσωτερικό τους.

Γεμίζουμε το κάθε λουλούδι με τη γέμιση μέχρι λίγο πιο κάτω από τη μέση και διπλώνουμε τα φύλλα.

Βάζουμε τα λουλούδια σε μια ρηχή κατσαρόλα, το ένα δίπλα στο άλλο και με το κλείσιμο προς τα κάτω.

Ρίχνουμε την ντομάτα, το ζωμό, λίγο αλάτι και πιπέρι.

Καλύπτουμε με ένα πιάτο και μετά κλείνουμε το καπάκι.

Αφήνουμε να μαγειρευτούν για 30 λεπτά περίπου σε μέτρια θερμοκρασία.

Βγάζουμε τα λουλούδια σε ένα πιάτο.

Προσθέτουμε τον υπόλοιπο χυμό λεμόνι στην κατσαρόλα.

Αναταράσσουμε να ανακατευτεί και περιχύνουμε τους ανθούς.

Σερβίρουμε τους ανθούς ζεστούς.

Print
11051 Rate this article:
4.5

                            

North Aegean Operational Progamme  2014-2020

With co-financing of Greece and the European Union

 

Terms Of UsePrivacy StatementCopyright 2024 by Samosfood
Back To Top