Στην ενότητα αυτή παρουσιάζονται 37 συνταγές παραδοσιακών φαγητών σε σύντομα βίντεο διάρκειας περίπου ενός λεπτού το καθένα. Όλα τα βίντεο συνοδεύονται και από τις αναλυτικές συνταγές σε 5 γλώσσες (Αγγλικά, Ελληνικά, Γερμανικά, Γαλλικά και Τουρκικά).

 

Λαχανοντολμάδες

ΥΛΙΚΑ

1 λάχανο μεγάλο

200 γραμμάρια ρύζι γλασέ

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

½ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος

½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος

αλάτι

πιπέρι

200 ml ελαιόλαδο

Χυμός από 2 λεμόνια

2 αυγά

½ ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί Σάμου

200 ml ζωμός λαχανικών


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε μία κατσαρόλα με νερό να πάρει βράση, τοποθετούμε μέσα το λάχανο (με το σκληρό μέρος του λάχανου προς τα κάτω) και το αφήνουμε να βράσει ώστε να μαλακώσουν τα φύλλα. Βγάζουμε το λάχανο από την κατσαρόλα και προσεκτικά αφαιρούμε τα φύλλα ένα-ένα.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Βάζουμε σε μία κατσαρόλα ελαιόλαδο να κάψει, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το ρύζι, τα αρωματικά βότανα και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών ή νερό και αφήνουμε να μαλακώσει λίγο το ρύζι.

Δίπλωμα: Στη συνέχεια, στρώνουμε στον πάτο μιας κατσαρόλας μερικά φύλλα από το λάχανο. Παίρνουμε ένα-ένα τα υπόλοιπα φύλλα (αν είναι μεγάλα, τα κόβουμε στη μέση), βάζουμε μία κουταλιά γέμιση και τυλίγουμε τα ντολμαδάκια πολύ σφιχτά. Με την ίδια διαδικασία γεμίζουμε όλα τα υπόλοιπα φύλλα και τα βάζουμε στην κατσαρόλα το ένα κολλητά με το άλλο μέχρι πάνω. Στο τέλος τοποθετούμε ένα γυάλινο πιάτο από πάνω για βάρος, ώστε να μην ανοίξουν τα ντολμαδάκια κατά το βράσιμο. Ρίχνουμε τον ζωμό λαχανικών και λίγο αλάτι.

Αφήνουμε τους λαχανοντολμάδες να σιγοβράσουν για περίπου 45 λεπτά σε σιγανή φωτιά. Όταν είναι έτοιμοι αφαιρούμε το πιάτο και στραγγίζουμε το ζουμί. Ετοιμάζουμε ένα αυγολέμονο και περιχύνουμε τους λαχανοντολμάδες.

Print
8617 Rate this article:
5.0

                            

North Aegean Operational Progamme  2014-2020

With co-financing of Greece and the European Union

 

Terms Of UsePrivacy StatementCopyright 2024 by Samosfood
Back To Top