Στην ενότητα αυτή παρουσιάζονται 14 παραδοσιακές συνταγές από 4 διάσημους ΣΕΦ  του νησιού (Ανδρέας Λαγός, Ευάγγελος Μπιλιμπάς, Ασλάνης Παντερλής και Βασίλειος Σκουρφούντας). Οι συνταγές είναι φτιαγμένες με προϊόντα της Σάμου (αρνί, ψάρι, χοιρινό, λαχανικά, άσπρα τυριά, μέλι) και φυσικά τα διάσημα κρασιά της. Στα βίντεο παρουσιάζεται αναλυτικά ο τρόπος παρασκευής τους και συνοδεύονται και από τις αναλυτικές συνταγές σε 5 γλώσσες (Αγγλικά, Ελληνικά, Γερμανικά, Γαλλικά και Τουρκικά).

Ρεβιθοκεφτέδες

ΥΛΙΚΑ

(για 40 Ρεβιθοκεφτέδες)

Για τους κεφτέδες

300γρ. ρεβίθια

6 κρεμμύδια φρέσκα κομμένα σε λεπτές φέτες

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

2 σκελίδες  σκόρδο τριμμένες

300γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένο

½ ματσάκι μάραθος χοντροκομμένο

½ κουταλιά της σούπας  μαραθόσπορος σπασμένος

1 κουταλιά της σούπας  λιαστός πελτές ντομάτας

1 ντομάτα τριμμένη

Ξύσμα από 1 λεμόνι

4 κουταλιές της σούπας ούζο

Αλάτι –πιπέρι

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Για τους κεφτέδες

Μουλιάζω τα ρεβίθια για 12 ώρες στο νερό.

Σουρώνω και κρατάω το νερό.

Χοντροκόβω τα ρεβίθια στο μούλτι και τα βάζω μέσα σε ένα μπολ.

Προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά.

Ανακατεύω μέχρι να ενωθούν ενώ συγχρόνως προσθέτω λίγο λίγο το νερό από τα μουλιασμένα ρεβίθια (περίπου 350γρ.), μέχρι να γίνει ένας πολύ παχύρευστος χυλός.

Ζεσταίνω το ελαιόλαδο μέσα σε ένα τηγάνι.

Βάζω λίγους-λίγους τους  ρεβιθοκεφτέδες με ένα κουτάλι κάθε φορά και τους τηγανίζω και από τις δύο πλευρές για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.

Βγάζω του κεφτέδες από το τηγάνι και τους αφήνω να στραγγίξουν πάνω σε χαρτί κουζίνας.


Παρατηρήσεις

Σερβίρω με φύλλα μάραθου και αν θέλω κάποιο κρεμώδες τυρί  τύπου αρμόγαλου ή γιαούρτι.

Το λάδι πρέπει να είναι καυτό για το τηγάνισμα.

Αντί μαραθόσπορου μπορώ να βάλω γλυκάνισο.

Print
5016 Rate this article:
3.3

                            

North Aegean Operational Progamme  2014-2020

With co-financing of Greece and the European Union

 

Terms Of UsePrivacy StatementCopyright 2024 by Samosfood
Back To Top