Στην ενότητα αυτή παρουσιάζονται 6 συνταγές παραδοσιακών γλυκών σε σύντομα βίντεο διάρκειας περίπου ενός λεπτού το καθένα. Όλα τα βίντεο συνοδεύονται και από τις αναλυτικές συνταγές σε 5 γλώσσες (Αγγλικά, Ελληνικά, Γερμανικά, Γαλλικά και Τουρκικά).

Categories: Γλυκά

Τηγανίτες

ΥΛΙΚΑ

(για 20 τεμάχια)

Για τις τηγανίτες

500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

½ κουταλάκι του γλυκού μπέϊκιν πάουντερ

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα

200γρ. γιαούρτι

Ελαιόλαδο για τηγάνισμα


Για το σερβίρισμα

ανθότυρο

μέλι

σουσάμι καβουρδισμένο


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Για τις τηγανίτες

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν και ανακατεύουμε.

Κάνουμε μια λακούβα στο κέντρο.

Ρίχνουμε το λάδι, τα αυγά, το γιαούρτι.

Ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα χειρός.

Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο γάλα αν είναι πολύ σφιχτό το ζυμάρι.

Αφήνουμε να ξεκουραστεί 30 λεπτά.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι.

Παίρνουμε μικρές μπάλες από το ζυμάρι και τις πιέζουμε να πλατύνουν.

Τηγανίζουμε για 2 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρώμα.

Αφήνουμε να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας.

Σερβίρουμε με ανθότυρο τρίμματα, μέλι και καβουρδισμένο σουσάμι.

Print
4890 Rate this article:
4.0

                            

North Aegean Operational Progamme  2014-2020

With co-financing of Greece and the European Union

 

Terms Of UsePrivacy StatementCopyright 2024 by Samosfood
Back To Top