Τηγανίτες
ΥΛΙΚΑ
(για 20 τεμάχια)
Για τις τηγανίτες
500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού μπέϊκιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
200γρ. γιαούρτι
Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα
ανθότυρο
μέλι
σουσάμι καβουρδισμένο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Για τις τηγανίτες
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν και ανακατεύουμε.
Κάνουμε μια λακούβα στο κέντρο.
Ρίχνουμε το λάδι, τα αυγά, το γιαούρτι.
Ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα χειρός.
Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο γάλα αν είναι πολύ σφιχτό το ζυμάρι.
Αφήνουμε να ξεκουραστεί 30 λεπτά.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι.
Παίρνουμε μικρές μπάλες από το ζυμάρι και τις πιέζουμε να πλατύνουν.
Τηγανίζουμε για 2 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Αφήνουμε να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας.
Σερβίρουμε με ανθότυρο τρίμματα, μέλι και καβουρδισμένο σουσάμι.