Categories: Γλυκά Γλυκό σταφύλι ΥΛΙΚΑ (για 1 ½ κιλό) Για το σταφύλι 1 κιλό σταφύλι (μόνο τις ρώγες) 1 κιλό ζάχαρη ½ κούπα νερό 1 βανίλια 2-3 κλωνάρια αρμπαρόριζα ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Για το σταφύλι Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το σταφύλι, τη ζάχαρη και το νερό. Αφήνουμε να πάρει βράση και να λιώσει η ζάχαρη. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε τη βανίλια και τα κλωνάρια αρμπαρόριζας. Μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να δέσει το σιρόπι. Σερβίρουμε με παγωμένο νερό ή ελληνικό καφέ. Μπακλαβάς παστέλι Πιτάκια με γλυκιά κολοκύθα Print 3917 Rate this article: No rating