Στην ενότητα αυτή παρουσιάζονται 37 συνταγές παραδοσιακών φαγητών σε σύντομα βίντεο διάρκειας περίπου ενός λεπτού το καθένα. Όλα τα βίντεο συνοδεύονται και από τις αναλυτικές συνταγές σε 5 γλώσσες (Αγγλικά, Ελληνικά, Γερμανικά, Γαλλικά και Τουρκικά).

 

Ντοματοκεφτέδες

ΥΛΙΚΑ

(για 20 τεμάχια)

Για τους ντοματοκεφτέδες

4 ντομάτες ώριμες και σφιχτές ψιλοκομμένες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος

3 κουταλιές της σούπας δυόσμος ψιλοκομμένος

100γρ. μυζήθρα ξερή χοντροτριμμένη

½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καπνιστή

250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου)

αλάτι-πιπέρι

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα


Για το σερβίρισμα

γιαούρτι

φύλλα δυόσμου


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Για τους ντοματοκεφτέδες

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ εκτός από το αλεύρι.

Ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι, ανακατεύοντας συχγρόνως, μέχρι να γίνει ένας σχετικά παχύρευστος χυλός.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι.

Τηγανίζουμε τους ντοματοκεφτέδες για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρώμα.

Σερβίρουμε με γιαούρτι και φύλλα δυόσμου.

Print
8475 Rate this article:
5.0

                            

North Aegean Operational Progamme  2014-2020

With co-financing of Greece and the European Union

 

Terms Of UsePrivacy StatementCopyright 2024 by Samosfood
Back To Top