Στην ενότητα αυτή παρουσιάζονται 37 συνταγές παραδοσιακών φαγητών σε σύντομα βίντεο διάρκειας περίπου ενός λεπτού το καθένα. Όλα τα βίντεο συνοδεύονται και από τις αναλυτικές συνταγές σε 5 γλώσσες (Αγγλικά, Ελληνικά, Γερμανικά, Γαλλικά και Τουρκικά).

 

Μελανούρια με τζιλαδιά

ΥΛΙΚΑ

2 μεσαία μελανούρια

αλάτι

πιπέρι

ρίγανη

100ml ηλιέλαιο

250ml ελαιόλαδο Σάμου

75ml ξύδι Σάμου

½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος

½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αφού πλύνουμε και καθαρίσουμε καλά τα ψάρια, τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.

Αλατοπιπερώνουμε εσωτερικά και εξωτερικά τα ψάρια.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο αντικολλητικό τηγάνι τύπου grill.

Αφού ψηθούν και από τις δυο πλευρές, σβήνουμε με ξύδι και τα μεταφέρουμε σε πιατέλα.

Χτυπάμε με μπλέντερ όλα τα υγρά υλικά, προσθέτουμε τα αρωματικά βότανα και περιχύνουμε τα ψάρια και στο τέλος προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.

Print
9494 Rate this article:
5.0

                            

North Aegean Operational Progamme  2014-2020

With co-financing of Greece and the European Union

 

Terms Of UsePrivacy StatementCopyright 2024 by Samosfood
Back To Top