Χταποδοκεφτέδες
ΥΛΙΚΑ
4-5 πλοκάμια χταποδιού κομμένα σε ροδέλες
2 κρόκοι αυγών
2 ασπράδια αυγών (χτυπημένα σε μαρέγκα)
1 μεσαίο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
4-5 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
4-5 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι
πιπέρι
φλούδα από 2 μεσαίες ντομάτες ψιλοκομμένη
φαρινάπ (όσο χρειαστεί)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία μπασίνα βάζουμε το χταπόδι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι και τη μαρέγκα.
Ανακατεύουμε, προσθέτουμε τη μαρέγκα, έπειτα το φαρινάπ μέχρι να γίνει ένα μείγμα.
Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο προσθέτοντας το μείγμα στο τηγάνι με βρεγμένο κουτάλι.
Τηγανίζουμε τους κεφτέδες και από τις δύο πλευρές και αφού τηγανιστούν, τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
Γαρνίρουμε προαιρετικά με μία σάλτσα γιαουρτιού με άνηθο.