Στην ενότητα αυτή παρουσιάζονται 37 συνταγές παραδοσιακών φαγητών σε σύντομα βίντεο διάρκειας περίπου ενός λεπτού το καθένα. Όλα τα βίντεο συνοδεύονται και από τις αναλυτικές συνταγές σε 5 γλώσσες (Αγγλικά, Ελληνικά, Γερμανικά, Γαλλικά και Τουρκικά).

 

Γιαπράκια

ΥΛΙΚΑ (για 80 τεμάχια)

Για τα γιαπράκια

80 αμπελόφυλλα

3 κούπες ρύζι καρολίνα

6 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

2 κούπες ελαιόλαδο

½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος

¼ ματσάκι δυόσμος ψιλοκομμένος

½ ματσάκι μάραθος ψιλοκομμένος

1 τριμμένη ντομάτα

½ λίτρο νερό

χυμός από 2 λεμόνια

αλάτι-πιπέρι


Για το μαγείρεμα

1 κρεμμύδι σε φέτες

1 καρότο σε φέτες

κοτσάνια μαϊντανού

5-6 αμπελλόφυλλα


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Για τα γιαπράκια

Ζεσταίνουμε την 1 κούπα ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι.

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και σοτάρουμε για λίγα λεπτά, να μαραθούν.

Ρίχνουμε το ρύζι.

Ανακατεύουμε να γυαλίσει και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Προσθέτουμε τα μυρωδικά και ανακατεύουμε.

Πλένουμε τα φύλλα και τα ζεματάμε σε βραστό αλατισμένο νερό για 5 λεπτά.

Βάζουμε 1 κουταλάκι του γλυκού γέμιση σε κάθε φύλλο και διπλώνουμε σε ντολμαδάκια.

Βάζουμε στον πάτο μιας κατσαρόλας τα 5-6 αμπελόφυλλα, το κρεμμύδι, το καρότο και τα κοτσάνια.

Τοποθετούμε τα γιαπράκια το ένα-δίπλα στο άλλο.

Ρίχνουμε την ντομάτα, το νερό, λίγο αλάτι, πιπέρι και το χυμό λεμόνι.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά μόλις πάρουν βράση και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 40 λεπτά.

Σερβίρουμε ζεστά ή κρύα, σκέτα ή με γιαούρτι.

Print
7442 Rate this article:
3.0

                            

North Aegean Operational Progamme  2014-2020

With co-financing of Greece and the European Union

 

Terms Of UsePrivacy StatementCopyright 2024 by Samosfood
Back To Top