Στην ενότητα αυτή παρουσιάζονται 37 συνταγές παραδοσιακών φαγητών σε σύντομα βίντεο διάρκειας περίπου ενός λεπτού το καθένα. Όλα τα βίντεο συνοδεύονται και από τις αναλυτικές συνταγές σε 5 γλώσσες (Αγγλικά, Ελληνικά, Γερμανικά, Γαλλικά και Τουρκικά).

 

Χταποδοκεφτέδες

ΥΛΙΚΑ

4-5 πλοκάμια χταποδιού κομμένα σε ροδέλες

2 κρόκοι αυγών

2 ασπράδια αυγών (χτυπημένα σε μαρέγκα)

1 μεσαίο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

4-5 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα

4-5 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα

½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος

αλάτι

πιπέρι

φλούδα από 2 μεσαίες ντομάτες ψιλοκομμένη

φαρινάπ (όσο χρειαστεί)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Σε μία μπασίνα βάζουμε το χταπόδι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι και τη μαρέγκα.

Ανακατεύουμε, προσθέτουμε τη μαρέγκα, έπειτα το φαρινάπ μέχρι να γίνει ένα μείγμα.

Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο προσθέτοντας το μείγμα στο τηγάνι με βρεγμένο κουτάλι.

Τηγανίζουμε τους κεφτέδες και από τις δύο πλευρές και αφού τηγανιστούν, τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.

Γαρνίρουμε προαιρετικά με μία σάλτσα γιαουρτιού με άνηθο.

Print
9480 Rate this article:
4.0

                            

North Aegean Operational Progamme  2014-2020

With co-financing of Greece and the European Union

 

Terms Of UsePrivacy StatementCopyright 2024 by Samosfood
Back To Top