Λουλουδάκια γεμιστά με ρύζι
ΥΛΙΚΑ (για 30 τεμάχια)
Για τα λουλούδια
30 ανθούς κολοκυθιών
200γρ. ρύζι μακρύκοκκο
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
1 μεγάλο κολοκύθι τριμμένο
1 μέτριο καρότο τριμμένο
5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
½ μάτσο άνηθος ή μάραθος ψιλοκομμένος
12–15 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
1 μεγάλη ντομάτα τριμμένη
700γρ. ζωμό λαχανικών
Χυμό από 2 -3 λεμόνια
80γρ. ελαιόλαδο
αλάτι - πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Για τα λουλούδια
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια, το καρότο, το κολοκύθι και σοτάρουμε για λίγα λεπτά να μαραθούν.
Προσθέτουμε το ρύζι.
Ανακατεύουμε να γυαλίσει και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε τον άνηθο, το δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι.
Ανακατεύουμε και κρατάμε στην άκρη.
Ξεπλένουμε τους ανθούς και αφαιρούμε τις φύτρες από το εσωτερικό τους.
Γεμίζουμε το κάθε λουλούδι με τη γέμιση μέχρι λίγο πιο κάτω από τη μέση και διπλώνουμε τα φύλλα.
Βάζουμε τα λουλούδια σε μια ρηχή κατσαρόλα, το ένα δίπλα στο άλλο και με το κλείσιμο προς τα κάτω.
Ρίχνουμε την ντομάτα, το ζωμό, λίγο αλάτι και πιπέρι.
Καλύπτουμε με ένα πιάτο και μετά κλείνουμε το καπάκι.
Αφήνουμε να μαγειρευτούν για 30 λεπτά περίπου σε μέτρια θερμοκρασία.
Βγάζουμε τα λουλούδια σε ένα πιάτο.
Προσθέτουμε τον υπόλοιπο χυμό λεμόνι στην κατσαρόλα.
Αναταράσσουμε να ανακατευτεί και περιχύνουμε τους ανθούς.
Σερβίρουμε τους ανθούς ζεστούς.