Κολοκυθανθοί (τηγανιτά κολοκυθολούλουδα)
ΥΛΙΚΑ (για 24 τεμάχια)
Για τα λουλούδια
24 κολοκυθολούλουδα ολόφρεσκα
200γρ. φέτα πικάντικη σε τρίμματα
200γρ. ανθότυρο σε τρίμματα
½ ματσάκι βασιλικός ψιλοκομμένος
2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
2 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι – πιπέρι
Για το κουρκούτι
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 κουταλιές της σούπας κορνφλάουρ
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κούπα μπύρα
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Για το κουρκούτι
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα κρατάμε στην άκρη.
Για τα λουλούδια
Ξεπλένουμε τα λουλούδια και αφαιρούμε τους στημόνες από το εσωτερικό τους.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την φέτα, το ανθότυρο, τον βασιλικό, τα κρεμμυδάκια, τα αυγά, το λάδι, αλάτι και πιπέρι.
Γεμίζουμε τους ανθούς και διπλώνουμε τα φύλλα.
Βάζουμε τα λουλούδια για 30 λεπτά στο ψυγείο.
Συναρμολόγηση
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι.
Βουτάμε τα λουλούδια ένα-ένα μέσα στο κουρκούτι.
Τινάζουμε να φύγει ο πολύς χυλός και τηγανίζουμε για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Αφήνουμε να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας.
Σερβίρουμε τους ανθούς ζεστούς.