Στην ενότητα αυτή παρουσιάζονται 37 συνταγές παραδοσιακών φαγητών σε σύντομα βίντεο διάρκειας περίπου ενός λεπτού το καθένα. Όλα τα βίντεο συνοδεύονται και από τις αναλυτικές συνταγές σε 5 γλώσσες (Αγγλικά, Ελληνικά, Γερμανικά, Γαλλικά και Τουρκικά).

 

Κολιοί με γλυκάδια (ξύδι) και μοσχάτο κρασί Σάμου

Υλικά

3-4 κολιοί

200 γραμμάρια ντοματίνια κομμένα στη μέση

200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

200 ml ελαιόλαδο

½ κούπα μοσχάτο κρασί Σάμου

1 πακέτο σπανάκι baby

200 γραμμάρια μανιτάρια λευκά μικρά

2 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα

αλάτι

πιπέρι

1 κλωναράκι δενδρολίβανο

½ κούπα ξίδι ντόπιο


Εκτέλεση:

Αφού αλατίσουμε τα ψάρια αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Σβήνουμε με ξύδι και μοσχάτο κρασί Σάμου. Αφού τηγανιστούν, τα αφαιρούμε και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Ετοιμάζουμε την σύβραση: σοτάρισμα κρεμμυδιού και μανιταριού. Αφού είναι έτοιμα προσθέτουμε τα ντοματίνια μαζί με το σπανάκι. Αλάτι, πιπέρι και προαιρετικά λίγο κόλιανδρο με δενδρολίβανο.


Παρατηρήσεις:

Στην κοιλιά των ψαριών, αν θέλουμε, βάζουμε ψιλοκομμένο σκόρδο και μαϊντανό.

Print
9710 Rate this article:
No rating

                            

North Aegean Operational Progamme  2014-2020

With co-financing of Greece and the European Union

 

Terms Of UsePrivacy StatementCopyright 2024 by Samosfood
Back To Top