Αρνίσια παϊδάκια με κρούστα αρωματικών βοτάνων
ΥΛΙΚΑ
300-400 γραμμάρια αρνίσια παϊδάκια (γαλλικής κοπής)
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
300 γραμμάρια φρυγανιά τριμμένη
100 γραμμάρια άνηθος ψιλοκομμένος
200 γραμμάρια μαϊντανός ψιλοκομμένος
4-5 φύλλα δυόσμου
αλάτι
πιπέρι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
200 γραμμάρια σπανάκι φρέσκο κοντό (baby)
200 γραμμάρια πατάτες βρασμένες κομμένες σε κύβους
200 ml λευκό κρασί Σάμου
150 ml ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλατοπιπερώνουμε τα παϊδάκια και τα σοτάρουμε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
Με ένα πινέλο αλείφουμε το μπροστινό μέρος από τα παϊδάκια με μουστάρδα κα ακουμπάμε εκείνη τη πλευρά στη φρυγανιά την οποία έχουμε αναμείξει με τα αρωματικά βότανα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για 18-20 λεπτά.
Συγχρόνως σοτάρουμε σε τηγάνι τη βραστή πατάτα, προσθέτουμε το σπανάκι και σβήνουμε με λευκό κρασί, αλάτι, πιπέρι.