Στην ενότητα αυτή παρουσιάζονται 14 παραδοσιακές συνταγές από 4 διάσημους ΣΕΦ  του νησιού (Ανδρέας Λαγός, Ευάγγελος Μπιλιμπάς, Ασλάνης Παντερλής και Βασίλειος Σκουρφούντας). Οι συνταγές είναι φτιαγμένες με προϊόντα της Σάμου (αρνί, ψάρι, χοιρινό, λαχανικά, άσπρα τυριά, μέλι) και φυσικά τα διάσημα κρασιά της. Στα βίντεο παρουσιάζεται αναλυτικά ο τρόπος παρασκευής τους και συνοδεύονται και από τις αναλυτικές συνταγές σε 5 γλώσσες (Αγγλικά, Ελληνικά, Γερμανικά, Γαλλικά και Τουρκικά).

Κολιοί με γλυκάδια (ξύδι) και μοσχάτο κρασί Σάμου

Υλικά

3-4 κολιοί

200 γραμμάρια ντοματίνια κομμένα στη μέση

200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

200 ml ελαιόλαδο

½ κούπα μοσχάτο κρασί Σάμου

1 πακέτο σπανάκι baby

200 γραμμάρια μανιτάρια λευκά μικρά

2 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα

αλάτι

πιπέρι

1 κλωναράκι δενδρολίβανο

½ κούπα ξίδι ντόπιο


Εκτέλεση:

Αφού αλατίσουμε τα ψάρια αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Σβήνουμε με ξύδι και μοσχάτο κρασί Σάμου. Αφού τηγανιστούν, τα αφαιρούμε και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Ετοιμάζουμε την σύβραση: σοτάρισμα κρεμμυδιού και μανιταριού. Αφού είναι έτοιμα προσθέτουμε τα ντοματίνια μαζί με το σπανάκι. Αλάτι, πιπέρι και προαιρετικά λίγο κόλιανδρο με δενδρολίβανο.


Παρατηρήσεις:

Στην κοιλιά των ψαριών, αν θέλουμε, βάζουμε ψιλοκομμένο σκόρδο και μαϊντανό.

Print
5084 Rate this article:
5.0

                            

North Aegean Operational Progamme  2014-2020

With co-financing of Greece and the European Union

 

Terms Of UsePrivacy StatementCopyright 2024 by Samosfood
Back To Top