Στην ενότητα αυτή παρουσιάζονται 6 συνταγές παραδοσιακών γλυκών σε σύντομα βίντεο διάρκειας περίπου ενός λεπτού το καθένα. Όλα τα βίντεο συνοδεύονται και από τις αναλυτικές συνταγές σε 5 γλώσσες (Αγγλικά, Ελληνικά, Γερμανικά, Γαλλικά και Τουρκικά).

Categories: Γλυκά

Γλυκό σταφύλι

ΥΛΙΚΑ

(για 1 ½ κιλό)

Για το σταφύλι

1 κιλό σταφύλι (μόνο τις ρώγες)

1 κιλό ζάχαρη

½ κούπα νερό

1 βανίλια

2-3 κλωνάρια αρμπαρόριζα


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Για το σταφύλι

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το σταφύλι, τη ζάχαρη και το νερό.

Αφήνουμε να πάρει βράση και να λιώσει η ζάχαρη.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Προσθέτουμε τη βανίλια και τα κλωνάρια αρμπαρόριζας.

Μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να δέσει το σιρόπι.

Σερβίρουμε με παγωμένο νερό ή ελληνικό καφέ.

Print
4003 Rate this article:
No rating

                            

North Aegean Operational Progamme  2014-2020

With co-financing of Greece and the European Union

 

Terms Of UsePrivacy StatementCopyright 2024 by Samosfood
Back To Top