Πιτάκια με γλυκιά κολοκύθα
ΥΛΙΚΑ
(για 24 τεμάχια)
Για τα πιττάκια
1 πακέτο φύλλο κρούστας
700γρ. κολοκύθα κίτρινη (βάρος καθαρισμένη)
500γρ. μήλα γκόλντεν (βάρος καθαρισμένα)
200γρ. χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
60γρ. βούτυρο
200γρ. ζάχαρη
100γρ. σταφίδες
120γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
1 ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
150γρ. σιμιγδάλι χοντρό
ελαιόλαδο για τα φύλλα
ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Για τα πιτάκια
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια χαμηλή κατσαρόλα.
Προσθέτουμε την κολοκύθα, τα μήλα, τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και τη ζάχαρη.
Βράζουμε σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας και πιέζοντάς τα με μια κουτάλα, μέχρι να λιώσουν και να σωθούν όλα τα υγρά.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.
Ανοίγουμε ένα φύλλο και το λαδώνουμε.
Βάζουμε γέμιση σε κάθε κομμάτι κατά μήκος
Τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό και μετά σε σαλιγκάρι.
Κάνουμε την ίδια διαδικασία με όλη τη γέμιση και τα φύλλα.
Λαδώνουμε τα πιτάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1800 C, για 40 λεπτά.
Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν για λίγο.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.