Κατιμέρια
ΥΛΙΚΑ
(για 8 άτομα)
Για τα κατιμέρια
450γρ. χλιαρό νερό (περίπου)
25γρ. νωπή μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
50γρ. σούμα ή ούζο
750γρ. αλεύρι σκληρό
250γρ. αλεύρι κίτρινο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα
Πετιμέζι
Καρύδια χοντροκομμένα
Κανέλα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Για τα κατιμέρια
Βάζουμε το νερό μέσα σε μια λεκάνη.
Προσθέτουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά και η ζάχαρη.
Ρίχνουμε τη σούμα και στη συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και το αλάτι.
Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια λεία και μαλακή ζύμη.
Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για μισή ώρα περίπου σε ζεστό περιβάλλον.
Ξεσκεπάζουμε και ζυμώνουμε απαλά για να ξεφουσκώσει η ζύμη.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια (30-40γρ. περίπου το καθένα) και τα ανοίγουμε με το χέρι μας ή με πλάστη σε μικρές πιτούλες.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε λίγα-λίγα τα κατιμέρια.
Τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Αφήνουμε τα κατιμέρια σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με την υπόλοιπη ζύμη.
Σερβίρουμε τα κατιμέρια με πετιμέζι, καρύδια και κανέλα.